MC MEDIA NETWORK

aekaelanorthosisapoelapollondoksaehtnikosparalimniermiskarmiotissasalaminaomonoiaolympiakospafoslaligaserieapremiersuperleague

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Αξιοποιήθηκε μέρος των καταγγελιών Παπασταύρου» (τι λένε για την υπόθεση Λαρένα/ Διερεύνηση για τους ορισμούς διαιτητών)

Δηλώσεις στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» παραχώρησε ο Χάρης Σαββίδης, ο οποίος είναι δικηγόρος και μέλος της επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως με τον Πρόεδρο της Ομόνοιας, Σταύρο Παπασταύρου, υπάρχει συχνή επικοινωνία, αλλά και με άλλους παράγοντες για διευκρινίσεις και συμπληρωματικά στοιχεία.

Επίσης μίλησε και για άλλα θέματα:

Η Επιτροπή είναι σε λειτουργία; Μπορεί να λειτουργήσει με δεδομένο ότι έχουν παραιτηθεί τρία μέλη της, ενώ είναι πενταμελής; «Σε ότι αφορά τη συνέχιση του έργου της λήψης καταθέσεων, αξιολόγησης του υλικού και σύνταξης πορίσματος σε επίπεδο ερευνώντος λειτουργού αυτό συνεχίζεται και επί του προκειμένου έχοντας την ιδιότητα του ερευνώντος λειτουργού είναι δουλειά δικιά μου η οποία συνεχίζει να γίνεται. Τώρα, σε επίπεδο αξιολόγησης πορίσματος από την Επιτροπή και απόφασης κατά πόσο το πόρισμα θα εγκριθεί και θα διαβιβαστεί ανάλογα εκεί που πρέπει και λειτουργίας της επιτροπής προς αυτή την κατεύθυνση προφανώς και δεν μπορεί αφού δεν υπάρχει απαρτία. Δεν υπάρχουν μέλη, εκτός του προέδρου».

Άρα, ουσιαστικά η Επιτροπή είναι υπό μερική λειτουργία; «Αν εννοούμε μερική λειτουργία το κομμάτι της συνέχισης, ναι. Και αυτό σας το λέω εγώ γιατί τυγχάνει να είμαι εγώ ο ερευνών λειτουργός και ο νόμος ο ίδιος αναφέρει ότι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ερευνώντος λειτουργού αυτός που επιβάλλεται με τις ίδιες αρμοδιότητες και εξουσίες που έχει η Επιτροπή και αποφασίζει κατά τη δικιά του διακριτική ευχέρεια για τους ποιους θα καλέσει για κατάθεση και τι θα ζητήσει. Άρα, έτσι διασώζεται το ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας της Επιτροπής, αλλά σίγουρα δεν διασώζεται το ζήτημα της τελικής απόφασης Επιτροπής, μιας και δεν έχει νόμιμη συγκρότηση αυτή την στιγμή».

Αυτό δηλαδή μπορεί να είναι και αιχμή ότι εσείς παραμένετε εκεί με την ιδιότητα του ερευνώντος λειτουργού; Δηλαδή, αν δεν ήσασταν ερευνών λειτουργός θα μπορούσε να είχατε παραιτηθεί και εσείς; «Θα σας πω το εξής. Τα τρία μέλη που έχουν παραιτηθεί και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, πρόκειται περί τριών προσώπων των οποίων η εντιμότητα και των τριών, η αμεροληψία, οι γνώσεις είναι στο ύψιστο επίπεδο και σίγουρα αποτελεί μια πολύ λυπηρή εξέλιξη που αυτά τα πρόσωπα αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και σε καμία περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι δεν θα είχα ούτε και εγώ τη διάθεση να συνεχίσω εάν δεν ένιωθα ότι έχω αυτή την στιγμή καθήκον να προσφέρω για να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων αυτών οι οποίοι στο διάστημα που ήμασταν στην Επιτροπή μου εμπιστεύθηκαν ως ερευνών λειτουργός πάρα πολλά και πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία. Τα οποία θέλω να τα φέρω εις πέρας, να συντάξω τα πορίσματά μου και από εκεί και πέρα η Επιτροπή όποια και να είναι όταν συγκροτηθεί να πάρει τις τελικές της αποφάσεις».

Το κύρος της Επιτροπής δεν έχει πληγεί από την στιγμή που τρία πρόσωπα έχουν αποχωρήσει; «Η ύπαρξη και η λειτουργία της Επιτροπής αναμφίβολα έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Σε καμία περίπτωση η όποια εξέλιξη έχει προκύψει σε σχέση με τα πρόσωπα που απαρτίζουν αυτή την Επιτροπή δεν πρέπει να αντανακλάται στο κύρος της Επιτροπής ως ένας νέος θεσμός στο χώρο του αθλητισμού. Σίγουρα, όμως, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ασχολίαστο και μας λυπεί όλους το ότι αναγκάζονται εξέχοντα πρόσωπα με γνώσεις στο αντικείμενο να παραιτούνται και να μένει η Επιτροπή όπως έχει μείνει σήμερα και δικαιολογημένα απορεί ο κόσμος για το πώς προχωρούν οι έρευνες και ποια κατάληξη θα έχουν».

Μπορείτε να μας πείτε τι εκκρεμεί ενώπιον σας ως ανακριτής; Ποιες υποθέσεις τρέχουν και για να καταλάβουμε εάν έρθει κάποιος άλλος ανακριτής δεν θα ισχύουν οι καταθέσεις που λήφθηκαν ενώπιον σας; Θα δημιουργηθεί και θέμα στην αξιοπιστία της διαδικασίας; «Να μου επιτρέψετε να μην τοποθετηθώ τώρα γι’ αυτό το πράγμα διότι δεν ξέρουμε ούτε τι εξέλιξη θα υπάρχει στο κομμάτι έρευνας και συνέχισης ερευνών αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα με την Επιτροπή, ούτε ποια πρόσωπα θα έρθουν. Δεν είναι απλό το ζήτημα. Θα σας πω κάτι και ο νοών νοείτω. Εύκολα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος “καλά εάν τώρα τους 6-7 μήνες η Επιτροπή αυτή έχει αρχίσει να έχει σημαντική ροή πληροφοριών και καταθέσεων και άτομα του χώρου, αθλητικοί παράγοντες και άλλοι, έχουν επιδείξει μια διάθεση και έχουν μπει και στη διαδικασία, με δική τους πρωτοβουλία, να δώσουν κατάθεση και να μιλήσουν τότε ας μας προβληματίσει γιατί δεν γινόταν προηγουμένως αυτό το πράγμα για τόσα χρόνια και τι είναι αυτό που άλλαξε».

Αυτή την στιγμή, τι έχετε σήμερα ενώπιον σας; Η υπόθεση Λαρένα είναι υπό διερεύνηση; «Αυτές ήταν υποθέσεις πριν το δικό μας διορισμό που είχε ξεκινήσει τη διερεύνηση η Αστυνομία. Δεν μας έχουν διαβιβαστεί σε εμάς και αυτό θα γίνει και σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα μείνουν οι υποθέσεις στην Αστυνομία ή αν θα δοθούν στη δικιά μας την Επιτροπή».

Δηλαδή για να εξηγούμαστε, από τότε που άρχισε η υπόθεση Λαρένα και λέγαμε ότι θα πάει στην Επιτροπή, ακόμα δεν έχει αποφασισθεί εάν θα σας παραπέμψουν αυτή την υπόθεση; Και θέλουμε να την εξιχνιάσουμε γρήγορα και τάχιστα όπως επικαλούνται κάποιοι;  «Όχι, δεν ήρθε».

Εκκρεμούν αυτοί οι φάκελοι με τα δύο φιλικά παιχνίδια της Καρμιώτισσας με Απόλλωνα και ΑΕΛ. Έχετε κάνει ανακρίσεις σε αυτό; «Έχω κάνει και συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις σε αυτό το θέμα. Επιπρόσθετα είναι και άλλα θέματα».

Η καταγγελία κατά του Κώστα Χριστοδούλου («Καραβίδα»); «Με αυτήν ολοκληρώσαμε την έρευνα. Ό,τι έχει να πει η Επιτροπή το λέει στο πόρισμά της το οποίο διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία. Απ’ εκεί και πέρα είναι και δύο άλλα κεφάλαια θα το έλεγα, και όχι συγκεκριμένες υποθέσεις, κεφάλαια πάρα πολύ σημαντικά που έχουν να κάνουν γενικότερα με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος διοργάνωσης και εξέλιξης ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, και των επί μέρους αγώνων, τα οποία δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες τώρα γιατί η έρευνα θα είναι σε πολλά επίπεδα και εάν δεν έχουμε οποιοσδήποτε άλλες αρνητικές εξελίξεις…».

Θα το αφήσουμε έτσι να αιωρείται; «Ένα κεφάλαιο που είδε το φως της δημοσιότητας και αυτό θα πω είναι το ζήτημα της Επιτροπής Διαιτησίας και γενικότερα του τρόπου ορισμού διαιτητών – παρατηρητών και γενικότερα του τρόπου λειτουργίας της διαιτησίας και των οργάνων. Εγώ θέλω και εκφράζω την Επιτροπή ως θεσμό σε αυτό το θέμα. Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα που έχουν να κάνουν με το πώς, ποιος και με ποια κριτήρια αξιολογεί και βαθμολογεί διαιτητές, παρατηρητές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες».

Αυτή η έρευνα έχει αρχίσει μετά από καταγγελία ή αυτεπάγγελτα από την Επιτροπή; «Μετά από καταγγελία».

Επειδή έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι «υπάρχουν σημαντικά ευρήματα στις καταγγελίες Παπασταύρου», είναι σε εξέλιξη και οι έρευνες των καταγγελιών του μεγαλομετόχου της Ομόνοιας; «Με τον κ. Παπασταύρου δεν χάθηκε η επαφή, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος και όσα είχε να πει μέχρις εκείνο το σημείο στην κατάθεσή του, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι και με τον κ. Παπασταύρου και με άλλους παράγοντες είμαι σε διαρκή επικοινωνία. Και στοιχεία συμπληρώνονται, διευκρινίζονται…».

Άρα, μπορεί να κληθεί ο κ. Παπασταύρου και για δεύτερη κατάθεση; «Δεν νομίζω να δικαιολογεί δεύτερη κατάθεση. Περισσότερο είναι διευκρινιστικά και συμπληρωματικά στοιχεία. Ένα μικρό μέρος των στοιχείων που μας έχει δώσει έχει ήδη αξιοποιηθεί και προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο και τα πολλά άλλα στοιχεία που μας έχει δώσει».

Πόσοι παράγοντες που εμπλέκονται στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου έχουν δώσει κατάθεση για την έρευνα που αφορά τη διαιτησία; Έχουν καταθέσει πρόσωπα της διαιτησίας και της επιτροπής διαιτησίας; «Έχουν κλητευθεί. Κάποιοι έχουν περάσει ήδη, σε κάποιους άλλους έχουν εκδοθεί κλήσεις και εκκρεμεί η παρουσία τους ενώπιον μας. Οι κλήσεις μπορεί να είναι για να προσέλθει κάποιος να δώσει κατάθεση, αλλά αν κρίνω ότι μπορεί κάποιος να δώσει στοιχεία γραπτά μπορεί να το κάνει. Άρα, είναι και σε αυτό το θέμα».

Κ. Σαββίδη, περνάει από το μυαλό σας ότι τελικά όλος αυτός ο κόπος μπορεί με τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, με τα νέα δεδομένα που πολλές φορές οδηγούν σε αδιέξοδο να σας οδηγήσουν εσάς σε κάποια φάση να πείτε ότι πάει ο κόπος σας άδικα; Είστε μόνος κ. Σαββίδη. Ουσιαστικά αυτή την στιγμή δουλεύει μόνο το ανακριτικό κομμάτι της Επιτροπής. Όλο το υπόλοιπο δεν υπάρχει πλέον. Για να το διευκρινίσουμε κιόλας, εσάς σας διορίζει το υπουργικό συμβούλιο; «Μάλιστα, ναι. Ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και τη δικιά του την προσωπικότητα σε αυτό το ρόλο που μας έχει τιμήσει η Πολιτεία με το διορισμό στην Επιτροπή. Εγώ θα πω το εξής. Εάν φτάσουμε στο σημείο οι υπό εξέλιξη έρευνες προχωρούν και ολοκληρώνονται και καταλήγουν να είναι του βρόντου που λέμε, τότε όχι απλά θεωρώ είμαστε άξιοι της μοίρας μας θα πρόκειται περί ενός ακόμη ενδεχομένως σκανδάλου».

Τώρα, αυτό είναι μπηχτή; Η λειτουργία της Επιτροπής πρέπει να συνεχίσει με βάση το νόμο έτσι; Δεν μπορούμε ως τόπος να μην έχουμε Επιτροπή Προστασίας του Αθλητισμού σωστό; «Σωστό, ναι».

Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο όλες αυτές οι έρευνες να πάνε του βρόντου; «Εάν δεν συσταθεί Επιτροπή να επανέλθει η ομαλότητα να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο της, τότε θα πρόκειται περί σκανδάλου».

Υπάρχει χρονικό περιθώριο που πρέπει να συμπληρωθεί η Επιτροπή; «Όχι, δεν υπάρχει από το νόμο. Όμως, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να συμπληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους μετά την παραίτηση και του κ. Καρτακούλη δεν έχει αντιδράσει; Ουσιαστικά είστε ο μόνος που έχει μείνει στην Επιτροπή. Δεν σας έχει πει κάτι; «Δεν το έχει πράξει, ρωτήστε τον».

Εγώ εάν ήμουν ο κ. Παπαχαραλάμπους θα προβληματιζόμουν μετά από τρεις παραιτήσεις… «Τι να σας πω; Ο ίδιος έχει ενημερωθεί για τους λόγους των παραιτήσεων».

 

Δηλώσεις στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» παραχώρησε ο Χάρης Σαββίδης, ο οποίος είναι δικηγόρος και μέλος της επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως με τον Πρόεδρο της Ομόνοιας, Σταύρο Παπασταύρου, υπάρχει συχνή επικοινωνία, αλλά και με άλλους παράγοντες για διευκρινίσεις και συμπληρωματικά στοιχεία.

Επίσης μίλησε και για άλλα θέματα:

Η Επιτροπή είναι σε λειτουργία; Μπορεί να λειτουργήσει με δεδομένο ότι έχουν παραιτηθεί τρία μέλη της, ενώ είναι πενταμελής; «Σε ότι αφορά τη συνέχιση του έργου της λήψης καταθέσεων, αξιολόγησης του υλικού και σύνταξης πορίσματος σε επίπεδο ερευνώντος λειτουργού αυτό συνεχίζεται και επί του προκειμένου έχοντας την ιδιότητα του ερευνώντος λειτουργού είναι δουλειά δικιά μου η οποία συνεχίζει να γίνεται. Τώρα, σε επίπεδο αξιολόγησης πορίσματος από την Επιτροπή και απόφασης κατά πόσο το πόρισμα θα εγκριθεί και θα διαβιβαστεί ανάλογα εκεί που πρέπει και λειτουργίας της επιτροπής προς αυτή την κατεύθυνση προφανώς και δεν μπορεί αφού δεν υπάρχει απαρτία. Δεν υπάρχουν μέλη, εκτός του προέδρου».

Άρα, ουσιαστικά η Επιτροπή είναι υπό μερική λειτουργία; «Αν εννοούμε μερική λειτουργία το κομμάτι της συνέχισης, ναι. Και αυτό σας το λέω εγώ γιατί τυγχάνει να είμαι εγώ ο ερευνών λειτουργός και ο νόμος ο ίδιος αναφέρει ότι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ερευνώντος λειτουργού αυτός που επιβάλλεται με τις ίδιες αρμοδιότητες και εξουσίες που έχει η Επιτροπή και αποφασίζει κατά τη δικιά του διακριτική ευχέρεια για τους ποιους θα καλέσει για κατάθεση και τι θα ζητήσει. Άρα, έτσι διασώζεται το ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας της Επιτροπής, αλλά σίγουρα δεν διασώζεται το ζήτημα της τελικής απόφασης Επιτροπής, μιας και δεν έχει νόμιμη συγκρότηση αυτή την στιγμή».

Αυτό δηλαδή μπορεί να είναι και αιχμή ότι εσείς παραμένετε εκεί με την ιδιότητα του ερευνώντος λειτουργού; Δηλαδή, αν δεν ήσασταν ερευνών λειτουργός θα μπορούσε να είχατε παραιτηθεί και εσείς; «Θα σας πω το εξής. Τα τρία μέλη που έχουν παραιτηθεί και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, πρόκειται περί τριών προσώπων των οποίων η εντιμότητα και των τριών, η αμεροληψία, οι γνώσεις είναι στο ύψιστο επίπεδο και σίγουρα αποτελεί μια πολύ λυπηρή εξέλιξη που αυτά τα πρόσωπα αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και σε καμία περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι δεν θα είχα ούτε και εγώ τη διάθεση να συνεχίσω εάν δεν ένιωθα ότι έχω αυτή την στιγμή καθήκον να προσφέρω για να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων αυτών οι οποίοι στο διάστημα που ήμασταν στην Επιτροπή μου εμπιστεύθηκαν ως ερευνών λειτουργός πάρα πολλά και πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία. Τα οποία θέλω να τα φέρω εις πέρας, να συντάξω τα πορίσματά μου και από εκεί και πέρα η Επιτροπή όποια και να είναι όταν συγκροτηθεί να πάρει τις τελικές της αποφάσεις».

Το κύρος της Επιτροπής δεν έχει πληγεί από την στιγμή που τρία πρόσωπα έχουν αποχωρήσει; «Η ύπαρξη και η λειτουργία της Επιτροπής αναμφίβολα έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Σε καμία περίπτωση η όποια εξέλιξη έχει προκύψει σε σχέση με τα πρόσωπα που απαρτίζουν αυτή την Επιτροπή δεν πρέπει να αντανακλάται στο κύρος της Επιτροπής ως ένας νέος θεσμός στο χώρο του αθλητισμού. Σίγουρα, όμως, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ασχολίαστο και μας λυπεί όλους το ότι αναγκάζονται εξέχοντα πρόσωπα με γνώσεις στο αντικείμενο να παραιτούνται και να μένει η Επιτροπή όπως έχει μείνει σήμερα και δικαιολογημένα απορεί ο κόσμος για το πώς προχωρούν οι έρευνες και ποια κατάληξη θα έχουν».

Μπορείτε να μας πείτε τι εκκρεμεί ενώπιον σας ως ανακριτής; Ποιες υποθέσεις τρέχουν και για να καταλάβουμε εάν έρθει κάποιος άλλος ανακριτής δεν θα ισχύουν οι καταθέσεις που λήφθηκαν ενώπιον σας; Θα δημιουργηθεί και θέμα στην αξιοπιστία της διαδικασίας; «Να μου επιτρέψετε να μην τοποθετηθώ τώρα γι’ αυτό το πράγμα διότι δεν ξέρουμε ούτε τι εξέλιξη θα υπάρχει στο κομμάτι έρευνας και συνέχισης ερευνών αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα με την Επιτροπή, ούτε ποια πρόσωπα θα έρθουν. Δεν είναι απλό το ζήτημα. Θα σας πω κάτι και ο νοών νοείτω. Εύκολα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος “καλά εάν τώρα τους 6-7 μήνες η Επιτροπή αυτή έχει αρχίσει να έχει σημαντική ροή πληροφοριών και καταθέσεων και άτομα του χώρου, αθλητικοί παράγοντες και άλλοι, έχουν επιδείξει μια διάθεση και έχουν μπει και στη διαδικασία, με δική τους πρωτοβουλία, να δώσουν κατάθεση και να μιλήσουν τότε ας μας προβληματίσει γιατί δεν γινόταν προηγουμένως αυτό το πράγμα για τόσα χρόνια και τι είναι αυτό που άλλαξε».

Αυτή την στιγμή, τι έχετε σήμερα ενώπιον σας; Η υπόθεση Λαρένα είναι υπό διερεύνηση; «Αυτές ήταν υποθέσεις πριν το δικό μας διορισμό που είχε ξεκινήσει τη διερεύνηση η Αστυνομία. Δεν μας έχουν διαβιβαστεί σε εμάς και αυτό θα γίνει και σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα μείνουν οι υποθέσεις στην Αστυνομία ή αν θα δοθούν στη δικιά μας την Επιτροπή».

Δηλαδή για να εξηγούμαστε, από τότε που άρχισε η υπόθεση Λαρένα και λέγαμε ότι θα πάει στην Επιτροπή, ακόμα δεν έχει αποφασισθεί εάν θα σας παραπέμψουν αυτή την υπόθεση; Και θέλουμε να την εξιχνιάσουμε γρήγορα και τάχιστα όπως επικαλούνται κάποιοι;  «Όχι, δεν ήρθε».

Εκκρεμούν αυτοί οι φάκελοι με τα δύο φιλικά παιχνίδια της Καρμιώτισσας με Απόλλωνα και ΑΕΛ. Έχετε κάνει ανακρίσεις σε αυτό; «Έχω κάνει και συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις σε αυτό το θέμα. Επιπρόσθετα είναι και άλλα θέματα».

Η καταγγελία κατά του Κώστα Χριστοδούλου («Καραβίδα»); «Με αυτήν ολοκληρώσαμε την έρευνα. Ό,τι έχει να πει η Επιτροπή το λέει στο πόρισμά της το οποίο διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία. Απ’ εκεί και πέρα είναι και δύο άλλα κεφάλαια θα το έλεγα, και όχι συγκεκριμένες υποθέσεις, κεφάλαια πάρα πολύ σημαντικά που έχουν να κάνουν γενικότερα με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος διοργάνωσης και εξέλιξης ενός ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, και των επί μέρους αγώνων, τα οποία δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες τώρα γιατί η έρευνα θα είναι σε πολλά επίπεδα και εάν δεν έχουμε οποιοσδήποτε άλλες αρνητικές εξελίξεις…».

Θα το αφήσουμε έτσι να αιωρείται; «Ένα κεφάλαιο που είδε το φως της δημοσιότητας και αυτό θα πω είναι το ζήτημα της Επιτροπής Διαιτησίας και γενικότερα του τρόπου ορισμού διαιτητών – παρατηρητών και γενικότερα του τρόπου λειτουργίας της διαιτησίας και των οργάνων. Εγώ θέλω και εκφράζω την Επιτροπή ως θεσμό σε αυτό το θέμα. Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα που έχουν να κάνουν με το πώς, ποιος και με ποια κριτήρια αξιολογεί και βαθμολογεί διαιτητές, παρατηρητές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες».

Αυτή η έρευνα έχει αρχίσει μετά από καταγγελία ή αυτεπάγγελτα από την Επιτροπή; «Μετά από καταγγελία».

Επειδή έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι «υπάρχουν σημαντικά ευρήματα στις καταγγελίες Παπασταύρου», είναι σε εξέλιξη και οι έρευνες των καταγγελιών του μεγαλομετόχου της Ομόνοιας; «Με τον κ. Παπασταύρου δεν χάθηκε η επαφή, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος και όσα είχε να πει μέχρις εκείνο το σημείο στην κατάθεσή του, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι και με τον κ. Παπασταύρου και με άλλους παράγοντες είμαι σε διαρκή επικοινωνία. Και στοιχεία συμπληρώνονται, διευκρινίζονται…».

Άρα, μπορεί να κληθεί ο κ. Παπασταύρου και για δεύτερη κατάθεση; «Δεν νομίζω να δικαιολογεί δεύτερη κατάθεση. Περισσότερο είναι διευκρινιστικά και συμπληρωματικά στοιχεία. Ένα μικρό μέρος των στοιχείων που μας έχει δώσει έχει ήδη αξιοποιηθεί και προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο και τα πολλά άλλα στοιχεία που μας έχει δώσει».

Πόσοι παράγοντες που εμπλέκονται στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου έχουν δώσει κατάθεση για την έρευνα που αφορά τη διαιτησία; Έχουν καταθέσει πρόσωπα της διαιτησίας και της επιτροπής διαιτησίας; «Έχουν κλητευθεί. Κάποιοι έχουν περάσει ήδη, σε κάποιους άλλους έχουν εκδοθεί κλήσεις και εκκρεμεί η παρουσία τους ενώπιον μας. Οι κλήσεις μπορεί να είναι για να προσέλθει κάποιος να δώσει κατάθεση, αλλά αν κρίνω ότι μπορεί κάποιος να δώσει στοιχεία γραπτά μπορεί να το κάνει. Άρα, είναι και σε αυτό το θέμα».

Κ. Σαββίδη, περνάει από το μυαλό σας ότι τελικά όλος αυτός ο κόπος μπορεί με τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, με τα νέα δεδομένα που πολλές φορές οδηγούν σε αδιέξοδο να σας οδηγήσουν εσάς σε κάποια φάση να πείτε ότι πάει ο κόπος σας άδικα; Είστε μόνος κ. Σαββίδη. Ουσιαστικά αυτή την στιγμή δουλεύει μόνο το ανακριτικό κομμάτι της Επιτροπής. Όλο το υπόλοιπο δεν υπάρχει πλέον. Για να το διευκρινίσουμε κιόλας, εσάς σας διορίζει το υπουργικό συμβούλιο; «Μάλιστα, ναι. Ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και τη δικιά του την προσωπικότητα σε αυτό το ρόλο που μας έχει τιμήσει η Πολιτεία με το διορισμό στην Επιτροπή. Εγώ θα πω το εξής. Εάν φτάσουμε στο σημείο οι υπό εξέλιξη έρευνες προχωρούν και ολοκληρώνονται και καταλήγουν να είναι του βρόντου που λέμε, τότε όχι απλά θεωρώ είμαστε άξιοι της μοίρας μας θα πρόκειται περί ενός ακόμη ενδεχομένως σκανδάλου».

Τώρα, αυτό είναι μπηχτή; Η λειτουργία της Επιτροπής πρέπει να συνεχίσει με βάση το νόμο έτσι; Δεν μπορούμε ως τόπος να μην έχουμε Επιτροπή Προστασίας του Αθλητισμού σωστό; «Σωστό, ναι».

Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο όλες αυτές οι έρευνες να πάνε του βρόντου; «Εάν δεν συσταθεί Επιτροπή να επανέλθει η ομαλότητα να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο της, τότε θα πρόκειται περί σκανδάλου».

Υπάρχει χρονικό περιθώριο που πρέπει να συμπληρωθεί η Επιτροπή; «Όχι, δεν υπάρχει από το νόμο. Όμως, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να συμπληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους μετά την παραίτηση και του κ. Καρτακούλη δεν έχει αντιδράσει; Ουσιαστικά είστε ο μόνος που έχει μείνει στην Επιτροπή. Δεν σας έχει πει κάτι; «Δεν το έχει πράξει, ρωτήστε τον».

Εγώ εάν ήμουν ο κ. Παπαχαραλάμπους θα προβληματιζόμουν μετά από τρεις παραιτήσεις… «Τι να σας πω; Ο ίδιος έχει ενημερωθεί για τους λόγους των παραιτήσεων».

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ: “Πάντα στους μεγάλους αγώνες έχω στόχο μου τον τελικό/Τέλος της χρονιάς θα στείλω το λογαριασμό στο πρόεδρο και φίλο Νίκο”

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ Ο πρωταθλητής μας στα εμπόδια και Ολυμπιονίκης του Ρίο, Μίλαν Τράικοβιτς, μιλάει αποκλειστικά στο PROTATHLIMA από τις ΗΠΑ, όπου και βρίσκεται και...
video

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Φάσεις και γκολ απο το ΜΠΑΜ της Δόξας

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα μεταξύ της Δόξας και της Ανόρθωσης από το Μακάρειο.

Η Δόξα έκανε το ΜΠΑΜ κόντρα στην Ανόρθωση!

H Δόξα πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην Ανόρθωση για την 13η αγωνιστική. Ο Σαντίκ στο 27΄έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο...

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πως θα διατηρηθεί η Κύπρος στην προνομιούχα “15άδα”!

Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΡΠΕΤΤΑ Η νίκη της Ομόνοιας επί του ΠΑΟΚ είναι γνωστό ότι ανέβασε την Κύπρο στην 14η θέση της κατάταξης στην ΟΥΕΦΑ. Το κέρδος...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια; (Ψηφίστε) / Χορηγία της PARIMATCH

Το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να προβλέψετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Το...

Τόμας ΧΟΥΜΠΟΤΣΑΝ! Ετών… 35!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δικαιολογημένα αποθέωσε τον Τόμας Χούμποτσαν στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Χένινγκ Μπεργκ, τον οποίο χαρακτήρισε MVP του αγώνα....

Το στοιχείο που κάνει την διαφορά με Ατζίλι

Ένα άλλο Ατζίλι είδαμε στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα, με τον Ισραηλινό να παίζει στα φτερά και να συγκλίνει προς τα...

Το αιθέριο πλάσμα από την Ουγγαρία με το αγαλματένιο κορμί (pics)

Η Viktoria Varga είναι σέξι και το ξέρει. Είναι από τα πιο σέξι μοντέλα του Instagram, αφού διαθέτει ένα εντυπωσιακό κορμί. Το χυμώδες μοντέλο με...

Το αιθέριο πλάσμα από την Ουγγαρία με το αγαλματένιο κορμί (pics)

Η Viktoria Varga είναι σέξι και το ξέρει. Είναι από τα πιο σέξι μοντέλα του Instagram, αφού διαθέτει ένα εντυπωσιακό κορμί. Το χυμώδες μοντέλο με...

Η πρώην πεζοναύτης με το θεϊκό κορμί που προκαλεί τις αισθήσεις

Η Taylor Spadaccino εγκατέλειψε τα όπλα και επιδεικνύει τα... δικά της Η Taylor Spadaccino είναι ένα εντυπωσιακό fitness και bikini model από τις Ηνωμένες Πολιτείες,...
aekaelanorthosisapoelapollondoksaehtnikosparalimniermiskarmiotissasalaminaomonoiaolympiakospafoslaligaserieapremiersuperleague

POLLS

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια; (Ψηφίστε) / Χορηγία της PARIMATCH

Το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να προβλέψετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Το...

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια; (Ψηφίστε) / Χορηγία της PARIMATCH

Το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να προβλέψετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Το...

MC MEDIA NETWORK

Βαρβάρα Πετροπούλου: Η σχέση με τον πρώην σύζυγο της Γιώργο Λιλλίκα μετά το διαζύγιο

Συνέντευξη στην εκπομπή Ήρθε Κι’Έδεσε με τους Ανδρέα Δημητρόπουλο και Γιώτα Δαμιανού έδωσε η κ.Βαρβάρα Πετροπούλου. Η δημοσιογράφος της εκπομπής Άννα Κριθαρίδου, συνάντησε την...

Οριστικό: «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Λατρεύτηκε σα Θεός από τους Ναπολιτάνους και το Σαν Πάολο έδωσε κι επίσημα το όνομά του στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Είναι επίσημο, ο… ναός...

Φαίη Σκορδά: Aποκάλυψε κατά λάθος την αμοιβή της Hλιάνας!

Η γκάφα της Φαίης Σκορδά! Καλεσμένη στην εκπομπή «Τhe 2Night Show» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (3/12) η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Σε μια συνέντευξη εφ’...

POLLS

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια; (Ψηφίστε) / Χορηγία της PARIMATCH

Το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να προβλέψετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Το...

MC MEDIA NETWORK

Βαρβάρα Πετροπούλου: Η σχέση με τον πρώην σύζυγο της Γιώργο Λιλλίκα μετά το διαζύγιο

Συνέντευξη στην εκπομπή Ήρθε Κι’Έδεσε με τους Ανδρέα Δημητρόπουλο και Γιώτα Δαμιανού έδωσε η κ.Βαρβάρα Πετροπούλου. Η δημοσιογράφος της εκπομπής Άννα Κριθαρίδου, συνάντησε την...

Οριστικό: «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Λατρεύτηκε σα Θεός από τους Ναπολιτάνους και το Σαν Πάολο έδωσε κι επίσημα το όνομά του στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Είναι επίσημο, ο… ναός...

Φαίη Σκορδά: Aποκάλυψε κατά λάθος την αμοιβή της Hλιάνας!

Η γκάφα της Φαίης Σκορδά! Καλεσμένη στην εκπομπή «Τhe 2Night Show» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (3/12) η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Σε μια συνέντευξη εφ’...

Lifestyle

Lifestyle

Advertorials