Του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΡΠΕΤΤΑ
Μεγάλο παιχνίδι σήμερα για την Εθνική Γεωργίας που φιλοξενεί στις 19:00 (Cytavision sports 6) την Λευκορωσία στο «Boris Paichadze Dinamo Arena» στην Τιφλίδα.
Πρόκειται για νοκ άουτ ημιτελικό για τα πλέι οφ με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.
Στην Ανόρθωση έχουν στραμμένη την προσοχή στο σημερινό ματς αφού 4 ποδοσφαιριστές της ομάδας βρίσκονται στην Εθνική Γεωργίας. Το πιθανότερο οι Λόρια, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια θα είναι στο βασικό σχήμα και ο Νταουσβίλι στον πάγκο.
Η Γεωργία αν πάρει την πρόκριση σήμερα θα αντιμετωπίσει στον τελικό των πλέι-οφ τον νικητή του ζευγαριού ΠΓΔΜ – Κόσοβο στις 12 Νοεμβρίου. Στην Γεωργία το θεωρούν ως ιστορική ευκαιρία να βρεθούν στα τελικά του EURO. To πλεονέκτημα για τους Γεωργιανούς είναι τόσο το σημερινό παιχνίδι όσο και ο τελικός (αν προκριθεί η ομάδα) θα γίνουν εντός έδρας.
Στο μεταξύ η Γεωργία έχει αγώνες και για το νυν Nations League στις 11 Οκτωβρίου (Κυριακή) με την Αρμενία εκτός έδρας και στις 14 Οκτωβρίου (Τετάρτη) με την ΠΓΔΜ επίσης εκτός έδρας.
Οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν το πιο πιθανό Πέμπτη απόγευμα στην Κύπρο, οπόταν θα πάνε με μια προπόνηση στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο «Αμμόχωστος».
Αν υπολογίσουμε ότι υπάρχουν τρία παιχνίδια της Εθνικής Γεωργίας σε διάστημα εφτά ημερών, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανάλογα με το πόσα λεπτά θα πάρει ο κάθε ποδοσφαιριστής, θα κάνει και την ανάλογη διαχείριση στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.