MC MEDIA NETWORK

aekaelanorthosisapoelapollon ARIS doksaehtnikos omonoiaolympiakos PAEEK pafoslaligaserieapremiersuperleague

ΑΥΤΗ είναι η πρόταση Ποταμίτη: «Η Εταιρεία έπαψε εδώ και καιρό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ και του κόσμου της ομάδας μας»

Η ανάρτηση-πρόταση του Χριστόφορου Ποταμίτη.

Κατέβασε το APP του PROTATHLIMA! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Αναλυτικά:

Η σημερινή μου παρέμβαση είναι ίσως η ύστατη προσπάθεια από μέρους μου για αλλαγή πορείας τoυ ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας και αποτροπή ενός σεναρίου οικονομικής πτώχευσης. Ένα σενάριο το οποίο, με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια η εσωστρέφεια και το παρασκήνιο. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει γιατί μας οδηγεί στην καταστροφή.
Η παρούσα δεν είναι μια πρόταση που περιστρέφεται γύρω από μένα ή την συμμετοχή μου στα διοικητικά της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής εταιρείας κάτι που επανειλημμένα (τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν) έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν με ενδιαφέρει. Αυτό, διά τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ πως η Εταιρεία έπαψε εδώ και καιρό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ και του κόσμου της ομάδας μας.
Φυσιολογικά, εφόσον και εγώ είμαι πρώτα οπαδός της ομάδας μας αλλά και ως μέλος και πρώην πρόεδρος, το μέλλον του ΑΠΟΕΛ βεβαίως και με ενδιαφέρει, και η συμβολή μου σε ότι μπορώ να βοηθήσω θα είναι πάντα στην διάθεση του συλλόγου μας. Αυτό που επείγει όμως τώρα είναι η αφύπνιση και του τελευταίου οπαδού μας όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά και η ενημέρωση όλων για τον ρόλο, και την ευθύνη, που έχει να διαδραματίσει το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου στους επόμενους μήνες.
Διαχειριστής Ποδοσφαιρικoύ Τμήματος – Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ
Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 από τους ΑΠΟΕΛίστες και είχε στόχο την άντληση κεφαλαίων και την υγιή λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος του ΑΠΟΕΛ.
Το σύνθημα της καμπάνιας τότε προς τους φίλους του ΑΠΟΕΛ ήταν «Μέτοχος ή Αμέτοχος» με στόχο την εμπλοκή όσο περισσοτέρων οπαδών του ΑΠΟΕΛ στην λήψη των αποφάσεων, και με ανώτατο όριο συμμετοχής στην αρχική έκδοση των μετοχών. Σκοπός ήταν να υπάρχει μεγάλη διασπορά ούτως ώστε το ΑΠΟΕΛ ως ένα μεγάλο σωματείο να ελέγχεται από τους πολλούς και να μην κινδυνεύει να περάσει σε λάθος χέρια.
Δυστυχώς μέσα από τα χρόνια αρκετά πράγματα αλλάξαν χωρίς πολλή μελέτη και συζήτηση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο δύσκολο σήμερα όπου ως μέτοχοι καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις γνωρίζοντας ότι σημαντικός αριθμός μετοχών πλέον είτε βρίσκεται στα χέρια ΜΗ ΑΠΟΕΛιστων ή σε κάποιες απρόσωπες εταιρείες με έδρα χώρες του εξωτερικού που κάνεις δεν γνωρίζει ποιοι πραγματικά βρίσκονται πίσω από αυτές.
Το μόνο ίσως θετικό στην σημερινή δεδομένη στιγμή είναι ότι αυτά τα μεγάλα πακέτα μετοχών στο σύνολο τους δεν υπερβαίνουν το 30-35% γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων των υπολοίπων μικρών μετόχων στις γενικές συνελεύσεις μπορεί να κάνει την διαφορά εφόσον φυσικά το επιθυμούν να αλλάξουν κάτι…
Τις τελευταίες μέρες άκουσα πάρα πολλά σε σχέση με το χρέος και τις διάφορες εκδόσεις του όπως και την βολική ωραιοποίηση του από κάποιους προσθέτοντας και αφαιρώντας εκατομμύρια λες και αναφερόμαστε σε μια ομάδα που δραστηριοποιείται σε μια μεγάλη χώρα της Ευρώπης με ανεξάντλητους πόρους και έσοδα, θεωρώντας ότι τα 5-10 εκατομμύρια πάνω κάτω για το ΑΠΟΕΛ δεν είναι πρόβλημα…!
Προσωπικά όμως εμένα και για αρκετό κόσμο αυτό που μέγιστα μας απασχολεί δεν είναι μόνο το πως θα καλυφθούν τα όποια σημερινά ελλείματα αλλά το πως φθάσαμε ως εδώ αφού από την σαιζόν 2013-14 ναι μεν κατακτήσαμε 6 πρωταθλήματα αλλά είχαμε και έσοδα πέραν των 120 εκατομμυρίων, τα οποία δυστυχώς δεν μας έφτασαν, με αποτέλεσμα το σημερινό χρέος.
Φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε για επενδυτές και «επενδυτές» ξεπουλώντας ουσιαστικά την ομάδα μας ενώ όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τον μεγαλύτερο επενδυτή που θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε την UEFA και διαχειριστήκαμε αυτή την επένδυση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Ξεκάθαρα αν δεν ΑΛΛΑΞΕΙ ο τρόπος λειτουργίας το αποτέλεσμα θα είναι πάλι σύντομα το ίδιο ή ακόμα και χειρότερο. Με τα ευχολόγια και τους ευσεβής πόθους τίποτα δεν γίνεται. Από όλους εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα και το μέλλον της ομάδας μας.
Πρόταση:
1. Θα πρέπει όλοι οι μέτοχοι να παρευρεθούν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση ή να δώσουν εξουσιοδότηση σε κάποιους άλλους για να παρευρεθούν εκ μέρους τους. Είναι σημαντικό να δείξουν οι μέτοχοι- οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ότι δεν είναι ΑΜΕΤΟΧΟΙ και ακόμα νοιάζονται για την ομάδα τους αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους.
2. Η συνέλευση θα πρέπει να μεταφερθεί μερικές μέρες πιο μετά και σε άλλο χώρο και άλλη ώρα για να μπορέσουν αν είναι δυνατόν να παρευρεθούν όλοι οι μέτοχοι(περίπου 2000). Λαμβάνοντας υπόψη και τα μέτρα που ισχύουν ιδανικότερος χώρος θα ήταν το στάδιο «Ελευθέρια».
3. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι νέοι και παλιοί να θέσουν τον εαυτό τους στην διάθεση της Γενικής Συνέλευσης για εκλογή ή επανεκλογή. Ενημερωτικά αναφέρω ότι για να εκλεγεί κάποιος διοικητικός σύμβουλος θα πρέπει να λάβει το 50%+1 ψήφο από όσους θα ψηφίσουν. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να ανακοινωθούν επίσημα από πριν.
4. Πρέπει να πάρει απόφαση η γενική συνέλευση ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να υποθηκεύονται ή να προεισπράττονται μελλοντικά έσοδα για κάλυψη των τρεχόντων εξόδων.
5. Πρέπει να πάρει απόφαση η γενική συνέλευση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το προπονητικό κέντρο Αρχαγγέλου (το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του σωματείου) να υποθηκευτεί για κάλυψη των τρεχόντων εξόδων.
Σωματείο ΑΠΟΕΛ
Το σωματείο είναι ο ιδιοκτήτης του ΑΠΟΕΛ και ότι έχει σχέση με αυτό (όνομα – σήμα – ομάδα – προπονητικό κέντρο Αρχάγγελος κτλ.).
Είναι μέλος της ΚΟΠ και αναγνωρίζεται ως ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΠΟΕΛ από όλα τα αρμόδια σώματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Το σωματείο ΑΠΟΕΛ εκχώρησε την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος προς την εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια LTD με πενταετές συμβόλαιο με το οποίο υπάρχει το δικαίωμα μη ανανέωσης του.
Το συγκεκριμένο συμβόλαιο στις κατά καιρούς ανανεώσεις του, έτυχε αλλαγής 4 φορές ως προς τους οικονομικούς όρους οι οποίοι είχαν αρχικά συμφωνηθεί.
Καμία άλλη αλλαγή δεν έγινε ως προς τους υπόλοιπους όρους οι οποίοι παραμένουν ως έχει από την πρώτη μέρα.
Παρότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο διαθέτει κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες ως προς την λειτουργία του τμήματος και τις υποχρεώσεις του διαχειριστή, γενικώς μέχρι σήμερα οι οροί αυτοί παρακάμπτονταν αφού δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου και τρόπος επιβολής από μέρους του σωματείου.
Πρόταση:
1. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο όπως είναι σήμερα δεν θα πρέπει να ανανεωθεί.
2. Θα πρέπει να ετοιμαστεί και να προταθεί προς την συγκεκριμένη εταιρεία νέο συμβόλαιο βασισμένο στις ανάγκες και τα δεδομένα της σημερινής εποχής.
3. Το συμβόλαιο θα πρέπει να διασφαλίζει την σωστή εκπροσώπηση του ΑΠΟΕΛ βασισμένο στις αρχές, αξίες και ιδανικά τα οποία ιδρύθηκε και καταξιώθηκε στην συνείδηση των μελών και οπαδών του.
4. Το συμβόλαιο θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η ομάδα θα έχει πάντοτε πρωταγωνιστική πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις με ελάχιστη επιτυχία την κατάκτηση μιας θέσης η οποία οδηγεί σε ευρωπαϊκή συμμετοχή.
5. Διασφάλιση της καλής οικονομικής κατάστασης με ξεκάθαρες ασφαλιστικές δικλίδες και διαδικασίες εξωτερικού ελέγχου βασισμένο και στις πρόσφατες προτάσεις από την επιτροπή υπό τον κ. Γιάννη Δημητρίου.
6. Το συμβόλαιο να είναι πιο μεγάλης διάρκειας (10 χρόνια) αλλά με ρήτρα εξόδου (exit clause) σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους βασικούς όρους της συμφωνίας.
7. Νέοι οικονομικοί οροί προς το συμφέρον και των δυο μερών.
Το σωματείο μέσα από την νέα συμφωνία να μπορεί να συνδεθεί περισσότερο με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ χρησιμοποιώντας κάποια εργαλεία και πόρους του ποδοσφαιρικού τμήματος κάτι που θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα τμήματα να εξέλθουν από την αφάνεια των τελευταίων χρόνων.
Κλείνοντας, η δική μου φιλοσοφία είναι πως πρέπει να γίνουν τα πάντα τόσο ώστε να βρεθεί η συνταγή όπου ο ποδοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ θα μπορεί να πρωταγωνιστεί μακριά από αλόγιστα έξοδα και τεράστιους προϋπολογισμούς. Για να γίνει αυτό όμως, η μόνη λύση είναι η εμπλοκή όλων των ΑΠΟΕΛιστων και ο κάθε ένας να προσφέρει ότι μπορεί και όπως μπορεί, με στόχο να απεγκλωβιστεί ο σύλλογος μας από την επιρροή των λίγων.
Δεν μπορεί να υπάρξει ΑΠΟΕΛ χωρίς τις χιλιάδες του κόσμου του και γι’ αυτό θα ήθελα να κλείσω με το πιο σημαντικό ίσως θέμα που είναι να επιστρέψουν οι οπαδοί μας στο γήπεδο. Επιβάλλεται λοιπόν να ανοίξει η συζήτηση όλων θεμάτων τα οποία απομακρύναν τον κόσμο από τα γήπεδα και οι διοικήσεις τόσο του σωματείου όσο και της εταιρείας οφείλουν πλέον να ενώσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για την επιστροφή ΟΛΩΝ των οπαδών μας στις κερκίδες αφού το ΑΠΟΕΛ είναι ο κόσμος του.
*Πραγματική έννοια της λέξης ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ την σημερινή εποχή = λέξη η οποία βολεύει όσους δεν θέλουν ακούσουν ή δεν θέλουν να ακουστούν αλήθειες. Λέξη η οποία την σημερινή εποχή βολεύει και χρησιμοποιείται από πολίτικους, από άτομα χαμηλής ηθικής, διεφθαρμένους, απατεώνες, αλλά και από άτομα με άγνοια της πραγματικότητας που προτιμούν να ζουν στον δικό τους κόσμο.

Η ανάρτηση-πρόταση του Χριστόφορου Ποταμίτη.

Αναλυτικά:

Η σημερινή μου παρέμβαση είναι ίσως η ύστατη προσπάθεια από μέρους μου για αλλαγή πορείας τoυ ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας και αποτροπή ενός σεναρίου οικονομικής πτώχευσης. Ένα σενάριο το οποίο, με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια η εσωστρέφεια και το παρασκήνιο. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει γιατί μας οδηγεί στην καταστροφή.
Η παρούσα δεν είναι μια πρόταση που περιστρέφεται γύρω από μένα ή την συμμετοχή μου στα διοικητικά της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής εταιρείας κάτι που επανειλημμένα (τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν) έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν με ενδιαφέρει. Αυτό, διά τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ πως η Εταιρεία έπαψε εδώ και καιρό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ και του κόσμου της ομάδας μας.
Φυσιολογικά, εφόσον και εγώ είμαι πρώτα οπαδός της ομάδας μας αλλά και ως μέλος και πρώην πρόεδρος, το μέλλον του ΑΠΟΕΛ βεβαίως και με ενδιαφέρει, και η συμβολή μου σε ότι μπορώ να βοηθήσω θα είναι πάντα στην διάθεση του συλλόγου μας. Αυτό που επείγει όμως τώρα είναι η αφύπνιση και του τελευταίου οπαδού μας όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά και η ενημέρωση όλων για τον ρόλο, και την ευθύνη, που έχει να διαδραματίσει το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου στους επόμενους μήνες.
Διαχειριστής Ποδοσφαιρικoύ Τμήματος – Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ
Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 από τους ΑΠΟΕΛίστες και είχε στόχο την άντληση κεφαλαίων και την υγιή λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος του ΑΠΟΕΛ.
Το σύνθημα της καμπάνιας τότε προς τους φίλους του ΑΠΟΕΛ ήταν «Μέτοχος ή Αμέτοχος» με στόχο την εμπλοκή όσο περισσοτέρων οπαδών του ΑΠΟΕΛ στην λήψη των αποφάσεων, και με ανώτατο όριο συμμετοχής στην αρχική έκδοση των μετοχών. Σκοπός ήταν να υπάρχει μεγάλη διασπορά ούτως ώστε το ΑΠΟΕΛ ως ένα μεγάλο σωματείο να ελέγχεται από τους πολλούς και να μην κινδυνεύει να περάσει σε λάθος χέρια.
Δυστυχώς μέσα από τα χρόνια αρκετά πράγματα αλλάξαν χωρίς πολλή μελέτη και συζήτηση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο δύσκολο σήμερα όπου ως μέτοχοι καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις γνωρίζοντας ότι σημαντικός αριθμός μετοχών πλέον είτε βρίσκεται στα χέρια ΜΗ ΑΠΟΕΛιστων ή σε κάποιες απρόσωπες εταιρείες με έδρα χώρες του εξωτερικού που κάνεις δεν γνωρίζει ποιοι πραγματικά βρίσκονται πίσω από αυτές.
Το μόνο ίσως θετικό στην σημερινή δεδομένη στιγμή είναι ότι αυτά τα μεγάλα πακέτα μετοχών στο σύνολο τους δεν υπερβαίνουν το 30-35% γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων των υπολοίπων μικρών μετόχων στις γενικές συνελεύσεις μπορεί να κάνει την διαφορά εφόσον φυσικά το επιθυμούν να αλλάξουν κάτι…
Τις τελευταίες μέρες άκουσα πάρα πολλά σε σχέση με το χρέος και τις διάφορες εκδόσεις του όπως και την βολική ωραιοποίηση του από κάποιους προσθέτοντας και αφαιρώντας εκατομμύρια λες και αναφερόμαστε σε μια ομάδα που δραστηριοποιείται σε μια μεγάλη χώρα της Ευρώπης με ανεξάντλητους πόρους και έσοδα, θεωρώντας ότι τα 5-10 εκατομμύρια πάνω κάτω για το ΑΠΟΕΛ δεν είναι πρόβλημα…!
Προσωπικά όμως εμένα και για αρκετό κόσμο αυτό που μέγιστα μας απασχολεί δεν είναι μόνο το πως θα καλυφθούν τα όποια σημερινά ελλείματα αλλά το πως φθάσαμε ως εδώ αφού από την σαιζόν 2013-14 ναι μεν κατακτήσαμε 6 πρωταθλήματα αλλά είχαμε και έσοδα πέραν των 120 εκατομμυρίων, τα οποία δυστυχώς δεν μας έφτασαν, με αποτέλεσμα το σημερινό χρέος.
Φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε για επενδυτές και «επενδυτές» ξεπουλώντας ουσιαστικά την ομάδα μας ενώ όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τον μεγαλύτερο επενδυτή που θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε την UEFA και διαχειριστήκαμε αυτή την επένδυση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Ξεκάθαρα αν δεν ΑΛΛΑΞΕΙ ο τρόπος λειτουργίας το αποτέλεσμα θα είναι πάλι σύντομα το ίδιο ή ακόμα και χειρότερο. Με τα ευχολόγια και τους ευσεβής πόθους τίποτα δεν γίνεται. Από όλους εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα και το μέλλον της ομάδας μας.
Πρόταση:
1. Θα πρέπει όλοι οι μέτοχοι να παρευρεθούν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση ή να δώσουν εξουσιοδότηση σε κάποιους άλλους για να παρευρεθούν εκ μέρους τους. Είναι σημαντικό να δείξουν οι μέτοχοι- οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ότι δεν είναι ΑΜΕΤΟΧΟΙ και ακόμα νοιάζονται για την ομάδα τους αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους.
2. Η συνέλευση θα πρέπει να μεταφερθεί μερικές μέρες πιο μετά και σε άλλο χώρο και άλλη ώρα για να μπορέσουν αν είναι δυνατόν να παρευρεθούν όλοι οι μέτοχοι(περίπου 2000). Λαμβάνοντας υπόψη και τα μέτρα που ισχύουν ιδανικότερος χώρος θα ήταν το στάδιο «Ελευθέρια».
3. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι νέοι και παλιοί να θέσουν τον εαυτό τους στην διάθεση της Γενικής Συνέλευσης για εκλογή ή επανεκλογή. Ενημερωτικά αναφέρω ότι για να εκλεγεί κάποιος διοικητικός σύμβουλος θα πρέπει να λάβει το 50%+1 ψήφο από όσους θα ψηφίσουν. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να ανακοινωθούν επίσημα από πριν.
4. Πρέπει να πάρει απόφαση η γενική συνέλευση ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να υποθηκεύονται ή να προεισπράττονται μελλοντικά έσοδα για κάλυψη των τρεχόντων εξόδων.
5. Πρέπει να πάρει απόφαση η γενική συνέλευση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το προπονητικό κέντρο Αρχαγγέλου (το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του σωματείου) να υποθηκευτεί για κάλυψη των τρεχόντων εξόδων.
Σωματείο ΑΠΟΕΛ
Το σωματείο είναι ο ιδιοκτήτης του ΑΠΟΕΛ και ότι έχει σχέση με αυτό (όνομα – σήμα – ομάδα – προπονητικό κέντρο Αρχάγγελος κτλ.).
Είναι μέλος της ΚΟΠ και αναγνωρίζεται ως ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΠΟΕΛ από όλα τα αρμόδια σώματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Το σωματείο ΑΠΟΕΛ εκχώρησε την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος προς την εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια LTD με πενταετές συμβόλαιο με το οποίο υπάρχει το δικαίωμα μη ανανέωσης του.
Το συγκεκριμένο συμβόλαιο στις κατά καιρούς ανανεώσεις του, έτυχε αλλαγής 4 φορές ως προς τους οικονομικούς όρους οι οποίοι είχαν αρχικά συμφωνηθεί.
Καμία άλλη αλλαγή δεν έγινε ως προς τους υπόλοιπους όρους οι οποίοι παραμένουν ως έχει από την πρώτη μέρα.
Παρότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο διαθέτει κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες ως προς την λειτουργία του τμήματος και τις υποχρεώσεις του διαχειριστή, γενικώς μέχρι σήμερα οι οροί αυτοί παρακάμπτονταν αφού δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου και τρόπος επιβολής από μέρους του σωματείου.
Πρόταση:
1. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο όπως είναι σήμερα δεν θα πρέπει να ανανεωθεί.
2. Θα πρέπει να ετοιμαστεί και να προταθεί προς την συγκεκριμένη εταιρεία νέο συμβόλαιο βασισμένο στις ανάγκες και τα δεδομένα της σημερινής εποχής.
3. Το συμβόλαιο θα πρέπει να διασφαλίζει την σωστή εκπροσώπηση του ΑΠΟΕΛ βασισμένο στις αρχές, αξίες και ιδανικά τα οποία ιδρύθηκε και καταξιώθηκε στην συνείδηση των μελών και οπαδών του.
4. Το συμβόλαιο θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η ομάδα θα έχει πάντοτε πρωταγωνιστική πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις με ελάχιστη επιτυχία την κατάκτηση μιας θέσης η οποία οδηγεί σε ευρωπαϊκή συμμετοχή.
5. Διασφάλιση της καλής οικονομικής κατάστασης με ξεκάθαρες ασφαλιστικές δικλίδες και διαδικασίες εξωτερικού ελέγχου βασισμένο και στις πρόσφατες προτάσεις από την επιτροπή υπό τον κ. Γιάννη Δημητρίου.
6. Το συμβόλαιο να είναι πιο μεγάλης διάρκειας (10 χρόνια) αλλά με ρήτρα εξόδου (exit clause) σε περίπτωση παραβίασης οποιουδήποτε από τους βασικούς όρους της συμφωνίας.
7. Νέοι οικονομικοί οροί προς το συμφέρον και των δυο μερών.
Το σωματείο μέσα από την νέα συμφωνία να μπορεί να συνδεθεί περισσότερο με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ χρησιμοποιώντας κάποια εργαλεία και πόρους του ποδοσφαιρικού τμήματος κάτι που θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα τμήματα να εξέλθουν από την αφάνεια των τελευταίων χρόνων.
Κλείνοντας, η δική μου φιλοσοφία είναι πως πρέπει να γίνουν τα πάντα τόσο ώστε να βρεθεί η συνταγή όπου ο ποδοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ θα μπορεί να πρωταγωνιστεί μακριά από αλόγιστα έξοδα και τεράστιους προϋπολογισμούς. Για να γίνει αυτό όμως, η μόνη λύση είναι η εμπλοκή όλων των ΑΠΟΕΛιστων και ο κάθε ένας να προσφέρει ότι μπορεί και όπως μπορεί, με στόχο να απεγκλωβιστεί ο σύλλογος μας από την επιρροή των λίγων.
Δεν μπορεί να υπάρξει ΑΠΟΕΛ χωρίς τις χιλιάδες του κόσμου του και γι’ αυτό θα ήθελα να κλείσω με το πιο σημαντικό ίσως θέμα που είναι να επιστρέψουν οι οπαδοί μας στο γήπεδο. Επιβάλλεται λοιπόν να ανοίξει η συζήτηση όλων θεμάτων τα οποία απομακρύναν τον κόσμο από τα γήπεδα και οι διοικήσεις τόσο του σωματείου όσο και της εταιρείας οφείλουν πλέον να ενώσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για την επιστροφή ΟΛΩΝ των οπαδών μας στις κερκίδες αφού το ΑΠΟΕΛ είναι ο κόσμος του.
*Πραγματική έννοια της λέξης ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ την σημερινή εποχή = λέξη η οποία βολεύει όσους δεν θέλουν ακούσουν ή δεν θέλουν να ακουστούν αλήθειες. Λέξη η οποία την σημερινή εποχή βολεύει και χρησιμοποιείται από πολίτικους, από άτομα χαμηλής ηθικής, διεφθαρμένους, απατεώνες, αλλά και από άτομα με άγνοια της πραγματικότητας που προτιμούν να ζουν στον δικό τους κόσμο.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Φαμπιάνο 2024!

Στην επίσημη ανακοίνωση της ανανέωσης της συμφωνίας με τον Φαμπιάνο προχώρησε η Ομόνοια! Με μήνυμα που έστειλε στους συνδρομητές της υπηρεσίας στο κινητό, οι πράσινοι...

Επίσημο του Αμίνι / Πρώτες δηλώσεις

Την απόκτηση του Μουσταφά Αμίνι ανακοίνωσε ο Απόλλωνας, επισημοποιώντασς την προσθήκη του στο ρόστερ της ομάδας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια)...

Πως ο Τζιούμ «δένει» στην φιλοσοφία Τσόρνιγκερ

Στην μεσαία γραμμή είτε ως 6άρι είτε ως 8άρι αγωνίζεται ο Άρνο Τζιούμ σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου του ποδοσφαιριστή στην ιστοσελίδα του...

ΚΒΙΛΙΤΑΪΑ: «Θα είναι δύσκολο για την Ραπίντ, ξεχωριστός ο Κετσπάγια, οι οπαδοί είναι φανατικοί»

Δηλώσεις σε Αυστριακό μέσο παραχώρησε ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, ενόψει του αγώνα της Ραπίντ Βιέννης με την Ανόρθωση, αφού ο Γεωργιανός αγωνίστηκε και στις δυο...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο «Αντώνης Καρράς» ο κόσμος της Ανόρθωσης/Δυνατό ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ πριν την Βιέννη (pics/vids)

Σε εξέλιξη από τις 18:30 στο προπονητικό κέντρο «Αντώνης Καρράς» η τελευταία προπόνηση της Ανόρθωσης επί κυπριακού εδάφους πρωτού αναχωρήσει (αύριο στις 10:30) για...

Djoum για την μεταγραφή του στον Απόλλωνα: «Σημαντική πρόκληση/Ο Απόλλωνας είναι η καλύτερη επιλογή για μένα»

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον διεθνή Καμερουνέζο ποδοσφαιριστή Αρνό Τζιουμ μέχρι τον Μάιο του 2023. Για τη μεταγραφή του...

Επίσημο το DEAL με Arnaud Djoum/Το συμβόλαιο του

Επίσημα στον Απόλλωνα ο Arnaud Djoum! «ANAKOINΩNOYME THN AΠOKTHΣH TOY ΔIEΘNOYΣ ΠOΔOΣΦAIPIΣTH  APNO TZIOYM MEXPI TON MAIO TOY 2023.»

Η χαμογελαστή Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το τρομερό σώμα της στις παραλίες (pics)

Πρότυπο για κάθε έναν ή κάθε μία που θέλει να αδυνατίσει και το έχει βάλει σκοπό είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η πανέμορφη παρουσιάστρια έχασε 13...

Η χαμογελαστή Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και το τρομερό σώμα της στις παραλίες (pics)

Πρότυπο για κάθε έναν ή κάθε μία που θέλει να αδυνατίσει και το έχει βάλει σκοπό είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η πανέμορφη παρουσιάστρια έχασε 13...

Η κοκκινομάλλα Ιταλίδα που θες να την… πιεις στο ποτήρι (pics)

Δείτε τις αναρτήσεις της και θα καταλάβετε. Τη λένε Carolina Dallari και ζει στο Μιλάνο. Δεν είναι φυσική κοκκινομάλλα όπως θα διαπιστώσετε από τις παρακάτω...
aekaelanorthosisapoelapollondoksaehtnikosparalimniermiskarmiotissasalaminaomonoiaolympiakospafoslaligaserieapremiersuperleague

POLLS

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποια ομάδα θα κατακτήσει το EURO; (Ψηφίστε)

Η ώρα για το Euro πλησιάζει λοιπόν! Μια εκ των κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο και το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε...

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποια ομάδα θα κατακτήσει το EURO; (Ψηφίστε)

Η ώρα για το Euro πλησιάζει λοιπόν! Μια εκ των κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο και το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε...

MC MEDIA NETWORK

Μαριλένη Σταύρου: «Είχαν προβλήματα και ήταν αγενείς. Σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά» (Αποκλειστικό)

Αποκλειστικές δηλώσεις στη ShowBiz Η Κύπρια ηθοποιός Μαριλένη Σταύρου μαζί με τον σύζυγο της Πέτρο Σολωμού, τις κόρες τους, τον αδελφό της Ραφαέλλο Σταύρου...

Χαμόγελα Μπεργκ για Φαμπιάνο

Απόλυτα ικανοποιημένος με την είδηση ανανέωσης του Φαμπιάνο είναι ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο τεχνικός της Ομόνοιας αποθέωσε τον παίκτη αφορμή. «Ασφαλώς και θέλαμε να...

Ειρήνη Καζαριάν-Ιωσήφ Ψωμάς: Έκλεισαν ένα χρόνο μαζί! (pics)

Την πρώτη του επέτειο γιόρτασε το ερωτευμένο ζευγάρι Την πιο ευτυχισμένη περιόδο της ζωής της διανύει η Ειρήνη Καζαριάν.  Η νικήτρια του GNTM 1,...

POLLS

(ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ποια ομάδα θα κατακτήσει το EURO; (Ψηφίστε)

Η ώρα για το Euro πλησιάζει λοιπόν! Μια εκ των κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο και το PROTATHLIMA σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε...

MC MEDIA NETWORK

Μαριλένη Σταύρου: «Είχαν προβλήματα και ήταν αγενείς. Σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά» (Αποκλειστικό)

Αποκλειστικές δηλώσεις στη ShowBiz Η Κύπρια ηθοποιός Μαριλένη Σταύρου μαζί με τον σύζυγο της Πέτρο Σολωμού, τις κόρες τους, τον αδελφό της Ραφαέλλο Σταύρου...

Χαμόγελα Μπεργκ για Φαμπιάνο

Απόλυτα ικανοποιημένος με την είδηση ανανέωσης του Φαμπιάνο είναι ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο τεχνικός της Ομόνοιας αποθέωσε τον παίκτη αφορμή. «Ασφαλώς και θέλαμε να...

Ειρήνη Καζαριάν-Ιωσήφ Ψωμάς: Έκλεισαν ένα χρόνο μαζί! (pics)

Την πρώτη του επέτειο γιόρτασε το ερωτευμένο ζευγάρι Την πιο ευτυχισμένη περιόδο της ζωής της διανύει η Ειρήνη Καζαριάν.  Η νικήτρια του GNTM 1,...

Lifestyle

Χαμόγελα Μπεργκ για Φαμπιάνο

Απόλυτα ικανοποιημένος με την είδηση ανανέωσης του Φαμπιάνο είναι ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο τεχνικός της Ομόνοιας αποθέωσε τον παίκτη αφορμή. «Ασφαλώς και θέλαμε να...

Lifestyle

Σμόλινγκ: Θύμα ληστείας για δεύτερη φορά

Θύμα ληστείας έπεσε ο Κρις Σμόλινγκ, καθώς άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του όταν εκείνος είχε πάει στην προπόνηση της Ρόμα, μαζί με την οικογένεια...

Έλειψε πολύ

Έλειψε πολύ στα δυο παιχνίδι με την Ζίλινα ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Η άμυνα του Απόλλωνα και στα δυο παιχνίδι ήταν κακή και σίγουρα η απουσία...

Παιζει βασικός;

Βρίσκεται στην Αυστρία με την υπόλοιπη ομάδα ο Ντένις Πόποβιτς. Ο έμπειρος μέσος θα παίξει βασικός ή όχι;

Advertorials